ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Λειτουργική αντιγήρανση είναι η λήψη μέτρων για την επιβράδυνση της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, με

  • καλή βιοχημική λειτουργία
  • αποφυγή παραγόντων καταπόνησης των επι μέρους οργάνων του οργανισμού
  • ισορροπημένες ποσότητες βιταμινών και αντιοξειδωτικών στοιχείων
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Με τις εξετάσεις του Γενικού Check Up, κάνουμε ένα πρωταρχικό έλεγχο της υγείας του οργανισμού, ώστε να αποκλεισθούν πιθανές ασθένειες ή προδιαθεσικοί παράγοντες που κουράζουν και φθείρουν τον οργανισμό.

ΑΝΑΛΥΣΗ / ΤΕΣΤΕΞΕΤΑΖΕΙ / ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ :
Γενική αίματος / Αιμοδιάγραμμα CBCΜετρήσεις σε Αιματοκρίτη – Ερυθρά – Λευκά Αιμοσφαίρια – Αιμοπετάλια και εξέταση μορφολογίας τους.
Ανιχνεύονται κυρίως Αναιμίες, Φλεγμονές, Λοιμώξεις, Δυσπλασίες μυελού.
Ενδείξεις – επίδραση χρόνιων νοσημάτων – καταστάσεων
Ταχύτητα καθίζησης ΤΚΕ / ESR
C-αντιδρώσα πρωτεϊνη Υψηλής ευαισθησίας CRP-hsΒραχυχρόνιες κεντρικές αλλά και τοπικές φλεγμονές,
συνεκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου από ενδοαγγειακές φλεγμονές
Σάκχαρο νηστείας / διώρου GluΣακχαρώδη διαβήτη / προδιάθεση σε διαβήτη
Ουρία UreaΝεφρική λειτουργία
Κρεατινίνη Cr
Ουρικό οξύ UAΑρθρίτιδες, διατροφικές διαταραχές
Χοληστερίνη Ολική CholΤην ποσότητα και αναλογία των λιπιδίων του αίματος ως
– βασικός δείκτης μακροχρόνιου κινδύνου σε καρδιαγγειακά
– δείκτη μεταβολικού προφίλ
Χοληστερίνη HDL
Χοληστερίνη LDL
Τριγλυκερίδια Tgl
Αθηρωματικός δείκτης
γ-γλουταμινοτρανσφεράση γ-GTΗπατική λειτουργία, πιθανή ενόχληση του ήπατος από χημικούς παράγοντες ή λοιμώξεις
Τρανσαμινάσες ALT & AST
Γενική ούρωνΠαθολογία και λοιμώξεις σε νεφρά και κύστη

Πρόσθετα εξετάζουμε παράγοντες που βοηθούν στην ανάπλαση των ιστών του οργανισμού ή προφυλάσσουν από την φθορά τους, επίσης εξετάζουμε παράγοντες που εξασθενούν μακροχρόνια τον οργανισμό, και εξειδικευμένους δείκτες φλεγμονής .

  • Φυλλικό οξύ (folic acid) και βιταμίνη Β12 (Vit. B12): αποτελούν αναγεννητικές βιταμίνες των κυττάρων του οργανισμού. Έλλειψη τους αλλά και σημαντική περίσσεια τους μπορεί να προκαλέσουν μη επιθυμητές αντιδράσεις στον οργανισμό.
  •  Η βιταμίνη D3-25(ΟΗ) με την αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και ανοσοενισχυτική δράση της, προφυλάσσει από την γήρανση πολλά όργανα του οργανισμού και κυρίως τα οστά.
  •  Η λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε (Vit. E), προφυλάσσει το καρδιαγγειακό σύστημα, αναζωογονεί τα επιδερμικά κύτταρα και γενικότερα έχει ευεργετική δράση. Σε συνδυασμό με το φυλλικό οξύ, θεωρούνται οι βιταμίνες που ρυθμίζουν την υγιή σεξουαλική υγεία και έκφραση των ανθρώπων.
  •  Η βιταμίνη Α (Vit. A), βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων και ιδιαίτερα του δέρματος. Υψηλά επίπεδα όμως της βιταμίνης μπορεί να αποδειχθούν έντονα ηπατοτοξικά.
  •  Η λοίμωξη από κυτταρομεγαλοϊό (CMV IgG), δρά δυναμικά ως γηραντικός παράγοντας στον οργανισμό. Άτομα που έχουν περάσει την λοίμωξη θα πρέπει να λαμβάνουν επιπρόσθετα προστατευτικά μέτρα (π.χ. σε κρυώματα και εποχικές ασθένειες).
  •  Κορτιζόλη (Cort): Η σημαντικότερη ίσως ορμόνη του στρες. Πιθανά υψηλά επίπεδα της, δημιουργούν αυξημένες φθορές στα οστά, εξασθενούν το ανοσοποιητικό, έχουν διαβητογόνο δράση και γενικά απορρυθμίζουν τον οργανισμό.
  •  Ομοκυστεΐνη (Hcy): Δείκτης φλεγμονών των αγγείων και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διαβήτη, δυσλιπιδαιμίας και αθηρωματικής νόσου. Αυξημένες τιμές μπορεί να μετρηθούν και σε περιπτώσεις έλλειψης της βιταμίνης Β9 (φυλλικού οξέος), παχυσαρκίας, γενικότερης φλεγμονής, σε καπνιστές, και γενικότερα σε καταστάσεις αυξημένου ρυθμού γήρανσης του οργανισμού.

No comments.